maak direct een afspraak: 06 388 95 150

De meest gestelde vragen over een spraytan behandeling bij Feel Good Spray Tan.

Krijg ik geen strepen of vlekken na een spraytan?

Nee. Strepen of vlekjes na een spraytan is zeker niet gebruikelijk. Bij een zeer klein percentage (1-5%) kan de huid anders reageren op een spraytan bijvoorbeeld bij recent antibiotica gebruik of hormonen in medicijnen en zou het kunnen dat dit vlekken veroorzaakt op de huid.

Geeft een spraytan niet af?

Als je de spraytan afgespoeld hebt met lauw water na de inwerktijd, geeft deze niet meer af. Tijdens de inwerktijd van de spraytan, kan de bronzer die in de spraytan vloeistof is toegevoegd wel lichtjes afgeven. Daarom is het advies ook om donkere loszittende kleding te dragen na de behandeling. Alle spraytan vloeistoffen zijn wel uitwasbaar bij 30graden. Je houdt hierdoor geen blijvende vlekken op beddengoed of kleding.

Is spraytanning schadelijk?

Nee. Het is zelfs bewezen dat spraytanning goed is voor de huid door de vele huidverzorgende ingrediënten die de vloeistoffen bevatten. Feel Good Spray Tan werkt met de merken Sjolie en Suntana die hoogwaardige natuurlijke ingrediënten bevatten, zijn hypoallergeen. In de lotions zijn zin geen parabenen en geen alcohol in de lotion verwerkt ( m.u.v. de Rapid lotion deze bevat een kleine hoeveelheid alcohol om de inwerktijd van de lotion te verkorten). Onze merken spraytan lotions hebben de kortste ingrediënten lijst, bevatten hoogwaardige ingrediënten waaraan geen onnodige toevoegingen zijn gedaan.

Word ik nog wel bruin van de zon na een spray tan behandeling?

Ja. De zon blijft haar werk doen, waardoor je ook nog steeds bruin wordt van de zon zelf. Je moet de huid wel altijd goed blijven beschermen tegen de zon met een hoge zonnefactor.

Is spraytanning voor iedereen geschikt?

Ja. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt spraytanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, open eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende het eerste trimester van een zwangerschap is het verstandig te overleggen met de verloskundige.

Wat is DHA?

DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelf bruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. DHA reageert op de huideigen eiwitten en aminozuren in de bovenste huidlaag. Dit veroorzaakt een natuurlijke reactie een bruine kleuring, die veel lijkt op een natuurlijke bruining. De concentratie DHA (de werkzame stof) in zelf bruinende producten die je vindt o.a. bij de drogisterij ligt rond de 3 tot 5%. Het percentage is tanning lotions in onze salon is veel hoger, namelijk 8% tot 14%.

Hoelang blijft mijn kleur zitten?

Het resultaat blijf tot 7 tot 10 dagen zichtbaar, dit is afhankelijk van de voorbereiding, de conditie van de huid en de nabehandeling. Binnen of na deze periode kan de behandeling op ieder gewenst moment worden herhaald.
Dit kan je doen door het gebruiken van een vocht inbrengende crème. In de salon zijn ook speciale verzorgingsproducten zoals de Bodywash en de Extender crème te koop die je spraytan minder snel doen vervagen en de huid gehydrateerd houdt én voedt waardoor de spraytan nóg langer blijft zitten! Gebruik tijdens het douchen milde zeep, of milde douchegel zonder alcohol of sterke parfums. Deppend drogen zorgt voor minder schuring op de huid, schuring op de huid doet de spraytan sneller doen slijten van de huid.              

Kan ik zwemmen en naar de sauna?s

Door veel te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal de verkregen teint wat sneller vervagen dan gewoonlijk. Sporten kan je direct na de behandeling beter een achttal uren uitstellen, vanwege het transpireren.

Word ik niet oranje van spraytanning ?

De tanning vloeistoffen die tegenwoordig op de markt zijn, hebben een uitstekende kwaliteit. Over het resultaat hoef je je geen zorgen te maken! Onze vloeistoffen bevatten geen Caroteen, dat een oranje resultaat geeft maar bevat Erythrulose dat zorgt voor een rood-bruine natuurlijke teint.

Verschillende tinten bruin mogelijk

Hoe hoger de concentratie van DHA, hoe donkerder de teint. Percentages gaan van 8% tot 14%. De meeste 'gangbare kleuren' zijn 8, 10 en 12%. Het is ook mogelijk om de kleurintensiteit te customizen, vraag naar de mogelijkheden!
Er zijn verschillende lotions voor alle huidtinten. Dus als je liever een subtiel  ‘sun kissed’ effect wilt kan dat ook. Voor iemand met een hele lichte huid en rossig haar adviseren wij een andere kleurintensiteit dan voor iemand met bruin haar en een licht getinte huid. Ook is er een speciale lotion beschikbaar voor de donkere huid, hierdoor creëer je een egale tropische tint.

Men kan kiezen voor het sprayen van het gehele lichaam of een bepaalde zone, zoals bovenlichaam, decolleté en armen of de alleen de benen. 

 

Mocht je nog meer vragen hebben stel ze gerust aan Feel Good Spray Tan via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bekijk onze website www.feelgoodspraytan.nl