maak direct een afspraak: 06 388 95 150

Spray Tan is een grote doorbraak in sunless bruinen. Het geeft de mooist denkbare, egale en natuurlijke bruining. Een op dihydroxacetone (DHA) gebaseerde lotion wordt op je huid verneveld door middel van een professionele air brush.
Het hoofdbestanddeel DHA is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet, de werkzame stof reageert op de huideigen eiwitten en aminozuren in de bovenste huidlaag. Dit veroorzaakt een reactie, een bruine kleuring die veel lijkt op een natuurlijke bruining. Let echter wel op want deze kleur biedt geen bescherming tegen UV-blootstelling.

Spray tanning heeft niets met verandering van pigment in je huid te maken, de actieve ingrediënt DHA in de tanning vloeistof verkleurt slechts de bovenste en al dode huidcellen van je huid.

Er zijn verschillende lotions voor alle huidtinten. Dus als je liever een subtiel ‘ sun kissed ’ effect wilt kan dat ook. Voor iemand met een hele lichte huid en rossig haar adviseren wij een andere kleurintensiteit als voor iemand met bruin haar en een licht getinte huid. Ook is er een speciale lotion voor de donkere huid, hierdoor creëer je een egale tropische tint.

Vloeistoffen
Hoe hoger de concentratie van DHA, hoe donkerder de teint. Percentages gaan van 8% tot 14%. De meeste 'gangbare kleuren' zijn 8, 10 en 12%. Het is ook mogelijk om de kleurintensiteit ofwel te customizen, vraag naar de mogelijkheden!

U kunt kiezen voor het sprayen van het hele lichaam of een bepaalde zone, bijvoorbeeld het gelaat, decolleté en armen.

Het resultaat blijf tot 7 tot 10 dagen zichtbaar, dit is afhankelijk van de voorbereiding, de conditie van de huid en de nabehandeling. Binnen of na deze periode kan de behandeling op ieder gewenst moment worden herhaald.
Het behouden van de kleur kunt je doen met de daarvoor bestemde verzorgingsproducten en tijdens het douchen een milde zeep te gebruiken. Niet scrubben!
image
Tan resultaat direct na de spray tan, light tan Coconut Suntana 8% , bij een zeer licht huidtype gebruikt.